2012

2012, April

Vi startade ett par killgrupper för dem som kände att ridskolemiljön inte riktigt var deras grej. Fokuset var relationen med hästen.

2012, Maj

Ylwa tröttnade på att höra om "hispiga och farliga Arabhästar". På Ekenäs slotts 20-års jubileum fick Team Jeenial ox möjlighet att bevisa motsatsen.

2012, Juni

Vi tog hit den första utländska instruktören i Beridet bågskytte, Pettra Engeländer från Tyskland, och hon hade två fulltecknade kurser.

2012, Juli

Vi inledde ett samarbete med BK Siljanspilen och byggde den 1 km långa barriärlösa Skogsbanan för att lägga fokus på hästträningen i bågskyttet.

2012, Augusti

Mats första tävling: avbröt pga stressad häst. Det uppmärksammades av det Finska laget som bra hästtänk, och vi hade hittat likasinnade.

2012, September

Verksamheten tog fart, många ville lära sig bettlös ridning. Verktyget Beridet bågskytte gjorde att vi kunde gå in och hjälpa medans fokus låg på annat.

2012, Oktober

Vi blev inbjudna till en Internationell sportsfestival i Turkiet tillsammans med Riddare utan gränser. Det blev startskottet på flera samarbeten.

2012, November

Vi inledde ett samarbetsprojekt med Stiernhööksgymnasiet i Rättvik! Här finns en Nationell idrottsutbildning, NIU inom ridsport.

2012, December

Detta året hade vi synts väldigt mycket i media både i Sverige och utomlands. Nu var det dags att ge något tillbaka - på Furudals julmarknad.

Andra året fick verksamheten en riktig skjuts, ett år vi aldrig ska glömma.
Startskottet var Jeenials framträdande i halsring på Ekenäs slott!