Den första pressrelease bilden 18 april 2011. Ett företag med annorlunda inriktning.

10-års jubileum 2011-2021!Den 18 april 2011 startade vi DHA, som står för Dalecarlian Horse Academy eller Hästakademin. Dalecarlian kommer från det latinska ordet "Dalecarlia", som helt enkelt betyder Dalarna, för det är här vi bor. I år har vi funnits som företag i 10 år! Det ska vi fira. Från början hade vi ett brett utbud, men anpassade oss ganska så snart efter marknadens efterfrågan. Vi har dock alltid jobbat aktivt för att öka kunskapen om, och användningen av Belöningsbaserad träning och Bettlös hantering! Men valt lite andra marknadsföringskanaler. 

Häng med oss på en sprakande minneskavalkad från 2011-2021! Här har vi samlat de större händelserna.

Klicka på varje årtal för att komma vidare till våra minnen!

Första året hade vi en ny release varje månad, nu skulle vi utvärdera vårt jobb. Men att lära barn ett annat sätt att umgås med hästar i Riddarskolan fick bli årets höjdpunkt!

Andra året fick verksamheten en riktig skjuts, ett år vi aldrig ska glömma. Startskottet var Jeenials framträdande i halsring på Ekenäs slott! Han blev den första Arabhästen i världen.

Tredje året skulle bli ett ganska lugnt år trodde vi, eftersom vi planerade vårt eget bröllop. Det blev lite annat när våra vänner gav oss Gärdsjöspelen i bröllopspresent!

På det fjärde året startade vi en bas i Finland där vi jobbade en gång på våren och en gång på hösten! Vi hade basen i Finland aktiv mellan åren 2014-2018.

Vi hade förmånen att vara med om mycket spännande saker även 2015! Men något som fortfarande känns som en saga var resan till Japan och Nikkō Tōshō-gū shrine.

Vår idélåda hade fyllts med spännande idéer att ta fram när omvärlden var mogen. En sådan idé hamnade i boken "Upptäck Dalarna" av Håkan Olsén och vi fick gå på boksläpp!

Vår fick det ärofyllda uppdraget att representera SAHF på Sveriges största hästfest! H3-metoden presenterades för första gången i den traditionella ridvärlden av finaste Jeenial.

Mats var reserv i det Svenska landslaget på VM i Ungern. Han tog silver, placerade sig som bästa svenska senior, coachade Marcus Hjortsberg till tre medaljer och Ylwa coachade Mats!

Jeenial fick en utmärkelse som Årets Arab Special. Han fick den för sina mångåriga insatser som en god Ambassadör för rasen Arabiskt fullblod och mottog priset under Riksutställningen i Strängnäs.

Att tänka om och Corona-anpassa vår verksamhet pga en pandemi var kostsamt, men gjorde att vi kunde hålla öppet i Rättvik. Digitala kanaler som Ridesum och YouTube skulle komma att bli vår räddning detta året!

Vad tror vi om 2021? Här kommer vi att lägga upp årets händelse som profilbild när året har gått. Under tiden kan du klicka dig vidare till 2021 års minnen och se vad vi pysslar med! Var rädd om dig.